مصاحبه آرشیو خبر ها
آقای الکان، اکسور قوی‌ تر شده؛ اما سهم یوونتوس چیست؟

آقای الکان، اکسور قوی‌ تر شده؛ اما سهم یوونتوس چیست؟

شرکت هلدینگ Exor، متعلق به خانواده آنیلی ― الکان و مالک سهام شرکت‌هایی از جمله یوونتوس و فراری، گزارش مالی مربوط به نیمه نخست سال 2026 را منتشر کرد.

 

جان الکان، مدیرعامل اکسور، در نامه‌ای خطاب به سهامداران درباره عملکرد این شرکت گفت:

 

نیمه نخست سال 2026 تحت تأثیر تنش‌های ژئوپلیتیکی و تداوم بی‌ثباتی در بازارهای سراسر جهان قرار داشت. شرکت‌های ما نیز از این نوسانات در امان نبودند و این شرایط بر نتایج آنها تأثیر گذاشت. ارزش خالص دارایی‌های ما به ازای هر سهم (NAV) چهار درصد کاهش یافت و 16 واحد درصد پایین‌تر از شاخص MSCI World قرار گرفت.

 

الکان در ادامه درباره عملکرد شرکت‌های اصلی زیرمجموعه اکسور توضیح داد که در میان چهار شرکت بزرگ این هلدینگ، Stellantis تنها شرکتی بود که قیمت سهامش در شش ماه نخست سال کاهش یافت و در نتیجه تأثیر قابل‌توجهی بر NAV اکسور گذاشت.

 

او در عین حال از عملکرد Ferrari ابراز رضایت کرد و گفت:

 

فراری، بزرگ‌ترین شرکت ما، بار دیگر عملکردی فوق‌العاده داشت و پیش‌بینی‌های خود برای سال جاری را افزایش داد. اعتماد ما به فراری همچنان قوی‌تر از همیشه است.

 

فروش دارایی‌ها و تقویت اکسور

 

الکان همچنین به مجموعه‌ای از معاملات انجام‌شده توسط اکسور در نیمه نخست سال اشاره کرد.

 

اکسور در این مدت بخشی از پرتفوی خود را واگذار کرده و فروش GEDI، Lifenet و NUO را نهایی کرده است. همچنین توافقی برای فروش سهام اکسور در Welltec به امضا رسیده است.

 

الکان درباره این واگذاری‌ها گفت:

 

از فروش‌هایی که امسال انجام داده‌ایم و بازدهی حاصل از آنها رضایت داریم. همچنین خوشحالیم که برای این شرکت‌ها مالکانی پیدا کرده‌ایم که می‌توانند آنها را در مرحله بعدی رشد همراهی کنند.

 

به گفته مدیرعامل اکسور، مجموع درآمد حاصل از این واگذاری‌ها، در کنار مبالغ دریافت‌شده در سال 2025 و درآمدهایی که در ادامه سال به دست خواهد آمد، باعث شده Exor از نظر مالی قدرتمندتر و از نظر ساختاری ساده‌تر شود.

 

الکان تأکید کرد که تقویت ترازنامه دو هدف اصلی دارد: نخست، محافظت از شرکت در شرایط نامساعد بازار و دوم، فراهم کردن امکان اقدام سریع در صورت ظهور فرصت‌های سرمایه‌گذاری جدید؛ از جمله امکان انجام سرمایه‌گذاری دیگری در مقیاسی مشابه معامله Philips.

 

برنامه بازخرید 500 میلیون یورویی سهام

 

الکان همچنین اعلام کرد سهام اکسور همچنان با تخفیف قابل‌توجه نسبت به NAV معامله می‌شود و به گفته او، قیمت بازار ارزش ذاتی پرتفوی این هلدینگ را به‌طور کامل منعکس نمی‌کند.

 

به همین دلیل، اکسور برنامه بازخرید سهام به ارزش حداکثر 500 میلیون یورو را اعلام کرده که تا زمان انتشار گزارش مالی بعدی شرکت در ماه مارس در بازار اجرا خواهد شد.

 

الکان در پایان تأکید کرد که هدف اکسور در سال 2026، حفظ تمرکز، ساده‌سازی ساختار و احتیاط در فعالیت‌های شرکت است.


«به اشتراک گذارید»
Google+ Twitter Facebook
حسین صالحی
حسین صالحی«مدیر سایت»
ارتباط با نگارنده: